PODELI

BUDVA – Ekipa CouchCoach iz Srbije pobjedila je na startap takmičenju Spark.me održanog u Budvi, čime je dobila priliku da predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku

Drugo mjesto osvojila je ekipa Velocy (Srbija), što je ujedno novina ove godine kao posebna nagrada za drugo rangirani tim, koji će imati priliku da provede 10 dana u rezidenciji za startupove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije.

– Aplikacija je namijenjena navijačima u košarci, koji imaju želju da učestvuju u utakmici dok je gledaju. Oni mogu da se užive u ulogu trenera, tako što će davati savjete pravom treneru, samim tim mogu da osvoje sopstvene poene i da budu rangirani na ranglisti. Nakon utakmice proglašavamo najboljeg CouchCoach-a, i praksa je da pravi trener sa klupe uruči nagradu treneru sa kauča. – kazao je Nenad Nikolin iz pobjedničkog tima CouchCoach.

Izabrani startupovi su imali priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, predavačima Kamranu Elahijanu, Džonu Burkhartu i Metu Dezmiru, kao i Predragu Lešiću predstavniku organizatora.

– Aplikacija koja je osvojila prvo mjesto, osvojila ga je iz razloga što je to živa aplikacija koja se koristi, aplikacija koja već ima potpisane ugovore sa svojim korisnicima, i aplikacija koja analizira veliku količinu podataka. Odnosno, koristeći aplikaciju za vrijeme utakmice, korisnici su u stanju da predlažu promjene koje bi mogle da se odrade u timu da bi neki tim igrao bolje. – rekao je Lešić.

Najbolje ocijenjeni startup će dobiti dvije povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smještaj za dvije osobe i priliku da od 18. do 20. septembra u San Francisku ostvare svoj san i predstave svoju ideju investitorima iz cijelog svijeta. Drugo rangirani tim, takođe dvoje ljudi,  provešće 10 dana u rezidenciji za startupove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije. Bitno je napomenuti da druga nagrada ne podrazumijeva pokrivene troškove prevoza.

– I ove godine smo održali nivo kvaliteta koji smo imali do sada. Konferencija je po reakcijama publike bila veoma zadovoljavajuća i ono što mogu da kažem da smo napravili iskorak u dijelu startup takmičenja. – zaključio je Lešić.