PODELI

WWW – Automobilski gigant Dajmler, kupio je većinski paket akcija kompanije Chauffeur Privé, francuskog rivala Uberu, a za sada nije poznato kada će akvizicija biti ozvaničena, prenosi portal Tech.eu.

Osnovan 2011. godine, francuski rival Uberu ima 1.5 miliona korisnika i 18,000 vozača, koji posluju u Parizu, u Lionu i na Azurnoj obali. Startap je u 2015. godini prikupio pet miliona eura investicija od kompanija Ksange i CM-CIC Capital Prive.

Ovo nije prvi put da njemački proizvođač automobila kupuje neku taksi aplikaciju.Ranije je kupio MyTaxi i podržao Dubaiov Careem, jer Dajmler želi da se fokusira na nove oblike transporta koje pokreću startapi širom svijeta.

Iako nijedan termin ozvaničenja akvizicije nije otkriven, kompanija je u izjavi potvrdila da je uzela više od 50% akcija u francuskom startapu i namjerava da je u potpunosti preuzme do početka 2019.

– Dajmler je jedna od najjačih i onih kompanija koje su najsnažnije orjentisane ka upotrebi novih tehnologija. Dijelimo viziju naprednih koncepta mobilnosti u poslovanju, a posebno u urbanim područjima – rekao je Jan Heskot, izvršni direktor Chauffeur Prive.

Bodo Jeber koji nadgleda finansijske usluge u automobilskoj firmi kazao je da je za tu kompaniju idealno da nastavi sa transformacijom od čistog proizvođača automobila do sveobuhvatne kompanije za mobilnost.

Broj tehnoloških kompanija koje kupuje Dajmler nastavlja da raste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here