PODELI
Under Armuor pametna obuća

WWW – Kompanija Under Armour predstavila je dva nova modela pametnih patika za fitnes na Sajmu potrošačke elektronike (CES 2018) koji je završen prošle sedmice u Los Anđelesu.

Riječ je o trećoj generaciji pametne obuće ovog proizvođača i u pitanju su dva modela Hovr Phantom i Hovr Sonic.

Patike su nešto neobičnijeg izgleda ali svakako spadaju u segment sportske obuće. Model Fantom namijenjen je za kraća rastojanja i u osnovnom modelu dolazi u svijetlo crvenoj boji. Vrh patika, odnosno prostor u koji se uvlači noga izrađen je tehnologijom 3D štampe, od perforirane kože divokoze, a izgleda poput vrha čarapa jer se pripija uz nogu. Model Sonik, koji je dizajniran za veće razdaljine, ima nešto tradicionalniji izgled.

Korišćena tehnologija je fuzija dizajna i konstrukcije cipela, uparena sa prenosivom pametnom tehnologijom koja eleiminiše uređaj sa zgloba i pomjera ga u obuću.

Prava magija ovog proizvoda kreirana je u đonu od pjene, u kojem je ugrađna sva eletronika. Tu je bluetooth modul, akcelerometar i žiroskop. Prema podacima kompanije, baterija u obući treba da traje duže od navedenog rok trajanja patika.

Under Armour pametna obuća 2

Modul se startuje kada sistem otkrije kretanje i tada započinje sinhronizaciju sa priključenom slušalicom. Takođe postoji i memorija u okviru patika, što znači da možete ići na trčanje bez telefona i sve će biti sinhronizovano sa aplikacijom Under Armour MapMiRun kada se vratite. Patike prate standardne parametre poput pređene razdaljine, a tu su i nešto složeniji statistički podaci poput dužine koraka, tako da možete pokušati da ih ispravite tokom vremena.

Proizvođač je se za oba modela pametnih patika prvo fokusirao na dizajn i performanse, a kasnije su integrisale mogućnosti praćenja statističkih parametara. To znači da kupci konačno neće morati da prave kompromis da li da imaju udobne i odlično dizajnirane patike ili da taj komoditet žrtvuju samo zato da bi nosili pametnu obuću. Jer, zaista šta će vam podaci o pređenim kilometrima i drugim parametrima ako vam patike nisu udobne ili niste zadovoljni njihovim izgledom.

Zato je Under Armour postavio cilj da sa Hovr tehnologijom kreira odjeću za sportiste koja je “manje komplikovana”, “specifičnija”, “efikasnija” i “društveno integrisana”.

HOVR sistem se zasniva na strukturi jastuka koja je dizajnirana tako da korisnik osjeća izuzetnu mekoću, ali istovremeno ne gubi nikakve performanse prilikom pritiska noge na dno patika. Peta i srednji dio cipela izgrađeni su u 3D tehnologiji tako da se osjećate kao da imate jastuk ispod stopala, ali kako tvrde proizvođači ta tehnologija takođe pomaže i prevenciji sportskih povreda.

Mens Health piše da će Under Armour pametne patike biti pušteni u prodaju prvog februara i to po cijenama od 100 dolara za Sonik model bez elektronike i 110 dolara za pametnu verziju. Fantom će se prodavati za 130 dolara u osnovnoj i 140 dolara u pametnoj verziji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here