PODELI

WWW – Pametni prsten pomoću kojeg klavijaturisti mogu dodavati efekat vibrata ili pojačati intenzitet tona, predstavljen je prošle sedmice na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES 2018).

Među gomilom dopadljivih gedžeta koji su predstavljeni, ovaj prsten se izdvojio jednostavnošću izrade i nesvakidašnjim mogućnostima.

To je prsten koji nosite dok svirate na MIDI klavijaturama i sličnim muzičkim uređajima. Pomjeranjem ruke ili klizanjem prstiju po dirkama, možete promjeniti efekat vibrata ili intenzitet jačine tona.

Prsten je kreirao mali startap tim iz Francuske pod imenom Enhancia, a na CES-u su predstavili prototip uređaja.

Prsten ima devet integrisanih senzora koji prepoznaju gestove ruku i podatke šalju u čvorište priključeno na korisnikovu klavijaturu. Prototip koji prikazan na CES-u imao je žičanu vezu između prstena i klavijature, ali Enhancia tim kaže da bi trebalo da bude potpuno bežičan prenos do trenutka kada krenu prve isporuke.

Tim je sajmu kazao da očekuju da će se do marta pojaviti sa sopstvenom Kickstarter kampanjom, a na žalost, još nisu odredili cijenu ovog simpatičnog prizvoda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here