Naslovna Startup Koraci su novac -Sweatcoin ti plaća dok hodaš

Koraci su novac -Sweatcoin ti plaća dok hodaš

1926
0
PODELI

WWW – Sweatcoin, aplikacija koja vam za broj napravljenih koraka u zamenu daje digitalni “sweatcoin” , lansirana je u maju 2017. i sada je dospela na vrh Eplove App Store .

Startap je u 2017. godini stekao preko pet miliona korisnika i njen prihod je porastao za 266 procenata u prethodnom kvartalu. Aplikacija ima više od 2 miliona aktivnih nedeljnih korisnika i taj broj raste, što je čini jednom od najbrže rastućih fitnes aplikacija na App Store i smešta je u sam vrh  besplatnih aplikacija, pored aplikacije Google Arts & Culture koja je za prošli vikend doživela vrtoglavi rast.

Besplatna aplikacija nagrađuje korisnike plaćanjem u digitalnoj valuti. Za svakih 1000 napravljenih koraka, korisnici dobijaju 0.95 sweatcoina koji se mogu koristiti  kupovinu fitnes opreme, treninga, poklon kartice i mnogo toga drugog. Štaviše, upotreba blokčejn tehnologije podrazumeva da  platforma ne može biti hakovana ili korišćena za varanje, za razliku od većine fitnes aplikacija koje su korisnici kreirali.

Spoj brige o zdravlju i kriptovalute je još jedan način da se privuku potencijalni partneri i investitori čiji je interes da imaju zdrave kupce i zaposlene.

Trenutni partneri su im modna sportska odeća BOOMBOOMAthletica, Vivobarefoot, korporativni fitnes specijalista Fitbug i 3D Naked telesno skener ogledalo.

Aplikacija je zamisao četiri suosnivača Olega Fomenka, Antona Derljatke, Danila Peruševa i Igora Hmeljeva, ruskih preduzetnika  smeštenih u glavnoj kancelariji kompanije u Londonu.

Fomenko je naveo da je njegova kompanija razgovarala sa svim glavnim zdravstvenim osiguravateljima, ali da prvo mora dokazati da može privući korisnike pre nego što potpiše bilo kakav komercijalni ugovor i počne da koristi sweatcoin metriku kao način za izračunavanje zdravstvenih rizika.

Trenutni plan je da se zarađena sredstva koriste za širenje kompanije  na tržišta engleskog govornog područja izvan SAD i Velike Britanije, a zatim i u Evropu i Aziju.

Dugoročna ideja je da osiguravatelji ili poslodavci mogu početi da kupuju ovu kriptovalutu sa tržišta kao nagradu korisnicima za njihovu fizičku aktivnost.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here