PODELI

WWW – Eleven, investicioni fond iz Bugarske koji već nekoliko godina ulaže u regionalne startape, pokrenuo je novu investicionu liniju Eleven 2.0 vrijednu šest miliona eura za timove iz regiona, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Riječ je o čisto privatnom kapitalu koji ulažu uspješni tehnološki preduzetnici, kako bi startapima iz jugoistočne Evrope pomogli da dopru do globalnog tržišta.

Predviđeno je da se u naredne tri godine uloži po 100.000 eura u dvadesetak startapa u ranoj fazi, pri čemu će najbolji moći da računaju na još 200.000 za prateće finansiranje, pa čak i pola miliona eura za seed rundu finansiranja.

Program Eleven 2.0 predviđa podršku startapima iz svih industrija, ali će i dalje naglasak biti stavljen na B2B softvere, SaaS i hardverske proizvode.

Znanje o ciljanim industrijama i razvoju biznisa obezbjediće im mentori i investitori, kao i globalna mreža partnera i sličnih organizacija. Takođe, izabrani startapi će postati dio #OneOf11 zajednice.

– Duboko vjerujemo da budućnost na ovim prostorima neće kreirati niko drugi od lokalnih startap heroja – nepopustljivo pozitivnih, neumornih preduzetnika koji se mjenjaju, onih koje ništa ne može zaustaviti u potrazi uspjehom. Oni mogu početi sa lokalnog nivoa, ali je važno da imaju hrabru globalnu viziju, inspirišući druge na tom putu i ​​izazivajući kreativne promjene sa sopstvenim radom – kaže se u pozivu orgaizatora.

Platforma koja je namijenjena preduzetnicima detaljno je opisana na sajtu, a sama prijava dostupna je na sledećem linku.

– Vjerujemo da je uspjeh rezultat saradničkog napora, gdje se malim, ali sigurnim koracima ide naprijed. To je uzbudljivo putovanje, na kojem svako od nas ima samo jednu veliku odgovornost da ostavi bolje mjesto za one koji dolaze – zaključuju organizatori.

Redakcija Startapovanja ohrabruje startape iz Crne Gore da uzmu učešće u Eleven 2.0 programu jer je riječ o fondu sa velikim iskustvom i uslovima koji idu na ruku startapima u ranoj fazi, pa je ovo šansa koju bi svakako trebalo iskoristiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here