PODELI

WWW – Majkrosoft je pokrenuo novu investicionu liniju namijenjenu startapima širom svijeta u vrijednosti od pola milijarde dolara, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Specifičnost ovog programa je ta što se startapima pruža mogućnost zajedničke prodaje s Majkrosoftom, pristup njihovim tehnologijama, kao i novim funkcionalnostima u okviru zajednice, koji promovišu saradnju na lokalnom nivou.

Majkrosoft će, kako bi omogućio znatno brži rast različitim startap projektima, formirati partnerstva sa osnivačima kompanija i investitorima širom sveta, te je novi program osmišljen sa ciljem da startapima pomogne na sledeći način:

Jedan od ciljeva jeste da se ostvari bolja prodaja prema novim kupcima, industrijama i tržištima, s obzirom na to da Microsoft for Startups koristi jedinstven pristup povezivanja startapa i klijenata. Ono što ističu je da imaju više od 40.000 zastupnika prodaje i stotine hiljada partnera čiji je cilj da podstaknu kompanije svih veličina i iz svih grana industrije, da usvoje Microsoft rešenja u oblaku.

Majkrosoft tvrdi će program omogućiti brzo kreiranje inovacija sa pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima, a sam program osigurava startapima do 120.000 dolara Azure kredita, podršku na korporativnom nivou, kao i razvojne alate koji će im pomoći u realizaciji inovativnih rešenja – podržavajući tako programske jezike po njihovom izboru kao što su Node.js, Java i .NET.F.

Program podrške baziran je na tri pojedinačna programa. Prvi je Microsoft Reaktore. Riječ je o fizičkom prostoru u kojem se okupljaju preduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice, kako bi se povezivali, učili i dijelili iskustva. U narednom periodu se pored postojećih lokacija u Redmondu, Sijetlu, San Francisku i Njujorku, planira i otvaranje novih prostora u Londonu, Sidneju, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju i Pekingu.

Druga povoljnost za startape je pristup programu Microsoft ScaleUp (ranije Microsoft Accelerators), koji pomaže startapima u kasnijim fazama razvoja, sa najvećom sklonošću da adekvatno iskoriste opcije programa koje se odnose na saradnju u oblasti marketinga i prodaje.

Treći benefit je povezivanje sa Microsoft Ventures, Majkrosoft timom investitora za strateški preduzetnički kapital, čiji je zadatak da budu aktivni partneri u ključnim fazama rasta startapa.

Na sajtu ne postoji obrazac za prijavu, već startapi treba da se obrate nekom od akceleratora zvaničnih partnera Majkrosofta za njihov region, koji će onda odlučiti da li startap zadovoljava tražene kriterijume.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here