PODELI

PODGORICA – Inicijativa Social Impact Award raspisala je treći konkurs za mlade društvene preduzetnike, u okviru kojeg će polaznici dobiti priliku za usavršavanje i pokretanje sopstvenog biznisa, saopštili su organizatori. 

– Po treći put u Crnoj Gori pružamo priliku mladim ljudima od 15 do 30 godina da svoje ideje uz pomoć mentorstva, edukacije i novčane podrške pretvore u društvene biznise – kaže se u pozivu.

Riječ je o inicijativi kojom se promoviše društveno preduzetništvo i koja funkcioniše na multinacionalnoj bazi, a Crna Gora je već treći put učesnik u projektu.

Događaj je zakazan za ponedeljak, a kako tvrde organizatori riječ je o najvećem projektu za mlade u Evropi.

– Ako nam se želiš pridružiti i saznati nešto više o #SIA2018, prijavi svoj dolazak putem linka http://pr.fo/SIAKickOff2018 i osiguraj svoje mjesto – kaže se u pozivu.

Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) Crna Gora 2018 dodijeliće 3 nagrade. Svaka od nagrada se sastoji od 1.500 eura početnog kapitala, članstva u coworking prostoru i mentorskog programa. Novac će biti prebačen u ratama, u zavisnosti od ispunjenja postavljenih ciljeva.

Aplikanti za Nagradu za društvene promjene (Social Impact Award) 2018 moraju da ispunjavaju sljedeće uslove:

  • Pojedinci: Svaka osoba koja ima između 14 i 30 godina ima pravo da aplicira sa svojom idejom, za projekat ili biznis, koja rješava neki društveni ili ekološki problem.
  • Timovi: Svaki član tima mora imati između 14 do 30 godina. Prilikom timskog apliciranja, jedna osoba mora da bude nosilac aplikacije.
  • Program je otvoren za sve ideje koje još uvijek nisu implementirane, odnosno u ranoj fazi razvoja su. Ukoliko je vaša ideja finansirana od bilo koje organizacije, fonda ili pojedinca u iznosu veći od 3.000 EUR prije 1. januara 2018., neće moći aplicirati za Nagradu za društvene promjene (Social Impact Award) 2018.
  • Projekti aplicirani prethodne godine (izuzev pobjednika), mogu se aplicirati i ove godine ukoliko ispunjavaju sve ostale uslove.
  • U izbor za nagradu ući će prijave koje budu aplicirane preko naše web stranice. Prijave aplicirane prije i poslije perioda predviđenog za apliciranje, neće biti uzete u razmatranje.

Pobjednici Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award) 2018 u obavezi su da intenzivno razvijaju svoju ideju, učestvuju u mentorskom programu i izvještavaju tim Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award) o napretku razvoja ideje. Također, obavezni su da učestvuju na višednevnoj internacionalnoj konferenciji koja će biti održana na jesen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here