Ghostbusters AR igra za ručne uređaje uskoro na tržištu

187
0
PODELI

WWW – Ghostbusters (Istjerivači duhova) kultni filmski serijal biće inspiracija za novu AR video igru za ručne uređaje koja će funkcionisati prema Pokemon Go principu i pretendovaće da ponovi uspjeh tog globalnog fenomena.

Uskoro ćete moći da zarobljavate popularne Ghostbusters duhove, kako tvrde proizvođači, a la Pokemon GO.

Kratak demo igre Ghostbusters World predstavljen je na Googleovom štandu MVC-a, naglašavajući funkcionalnost koja je omogućena javnim izdanjem Googleove ARCore platforme za “izmjenjenu stvarnost”.

Promo video nema praktično nikavih konkretnih informacija osim da će igra biti dostupna na tržištu u 2018.

Igra će, kako su naveli proizvođači, imati sve duhove koji su se pojavljivali u filmovima, TV emisijama, stripovima, tematskim parkovima i dosadašnjim video igarama.

Ghostbusters za sada nema izgrađen kult obožavalaca poput Pokemon fenomena, ali će imati gotovo identičan način igranja kada se pojavi na tržištu.

Studio koji stoji iza naslova je FourThirtiThree Inc. iz Južne Koreje sa portfoliom u kojem su brojne popularne igre, uključujući Blade for Kakao, Monster Super League i Seven Guardians.

Studio se prvenstveno bazira na izradi video igara u RPG stilu, a rani snimci čine da se čini da će takva mehanika igre biti prisutna u Ghostbusters World. Naslov je takođe razvijen u saradnji sa Soni Pictures Entertainment Consumer Products i Ghost Corps.

Ono što zaista otkriva kratki najavni video snimak koji su prikazali je što on zaista pokazuje šta se od AR tehnologija može dodati u igru i koliko je moguća integracija sa okruženjem. Da li će Istjerivači duhova zajahati na talasu uspjeha geo-pozicioniranog igranja koji je Pokemon GO učinio kulturnom fenomenom ostaje za sada nejasno.

Iako je lansiranje trejlera objavljeno u saradnji sa Googleom, igra će takođe biti kreirana i za iOS uređaje. Proizvođači su najavili više informacija o igri na najvećoj svjetskoj konferenciji posvećenoj industriji video igara Game Developers koja će se održati polovinom sledećeg mjeseca u San Francisku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here