PODELI

PODGORICA – Odlične prezentacije crnogorskih startapa, sjajna predavanja i paneli, prepune prostorije Domena i fenomenalna atmosfera među učesnicima, obilježili su PODIM događaj u Podgorici održan u srijedu.

Riječ je o posebnom događaju u okviru PODIM konferencije posvećene regionalnim startapima, a dva najbolja startapa iz Crne Gore dobiće priliku da učestvuju na glavnom PODIM događaju u aprilu u Mariboru.

Daktilograf, Kukica, Perperpay, samo su neki od novih crnogorskih startapa predstavljenih na takmičenju, a vidjeli smo i jedan iskusniji, već dobro poznati Badger.

Sve prezentacije su bile više nego dobre, a pokazalo se da nova generacija crnogorskih startapa ima potencijal da se izbori prvo na regionalnom, a potom i širem tržištu.

Osim Badgera to su startapi u najranijoj fazi razvoja, a većina je imala prototip ili beta platformu.

Investitori i ostali stručnjaci iz PODIM konferencije pokazali su znatno interesovanje za predstavljene startape i imali su veliki broj pitanja nakon prezentacija.

Događaj je bio prilika da se na jednom susretnu startap timovi, in, mentori, startap menadžeri, manje vise većina onih koje možemo smatrati crnogorskom startap zajednicom.

Netvorking koji je uz zakusku i sokove upriličen nakon prezentacija, bio je izuzetno dinamičan, a druženje i razmjena mišljenja su pokazali da je zaista riječ o jednoj zajednici kojoj treba što vise ovakvih događaja.

Ne postoji ništa bolje od startap događaja i konferencija za startape u najranijoj fazi razvoja jer tu mogu da dobiju jasnu sliku o sopstvenom potencijalu, da direktno od investitora saznaju šta je to što treba da urade kako bi postali investibilni.

Na događaju su, između ostalih, govorili Predrag Lešić, entuzijsta za sve „pametno“ i suosnivač Digitalizuj.me, Matej Rus, izvršni direktor PODIM konferencije, Jan Kobler Managing partner SC Ventures i Nina Čepon, CEP.

Takođe Elma Hot, suosnivačica startapa BeeAnd.Me koji je stacioniran u Beču, Jovana Miljanić, arhitekta – DVARP, entuzijasta za „pametne gradove“, (TBC) Matija Žulj Agrivi, Verena Wahlandt, startap PR i stručnjak za odnose sa javnošću.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here