PODELI

WWW – Sedric, električni samoupravljivi minibus namijenjen prevozu đaka do škola, uskoro će biti pušten u prizvodnju i preliminarna testiranja, najavio je Folksvagen je na godišnjoj konferenciji za medije.

Kompanija je potvrdila da će uskoro zvanično predstaviti jedan od njihovih najzanimljivijih konceptualnih vozila koji je više minibus nego što je automobil.

Biće zanmiljivo vidjeti kako će se ovo vozilo pozicionirati, nakon što je njegov dizajn unapređen i biće dodatno ojačan kroz dalji razvojni proces.

Sedric EV je debitovao na sajmu automobila u Ženevi 2017. godine, a zatim se ponovo pojavio ove godine kao autonomni mikro školski autobus u potpunom sa potpisom glasno žutog posla sa slikama koje se najčešće povezujemo sa dolaskom do i iz lokusa obrazovanja.

Ovaj ažurirani konceptni komplet bi mogao ukazati na to šta VV namerava da uradi sa Sedricom kao automobilom u masovnoj proizvodnji.

Vozilo je pogodno za rješavanje problema u transportu koji uključuju dolazak i odlazak iz strogo ograničenog područja koji nisu dobro dobro pokriveni bilo kojim javnim tranzitnim opcijama.

Zato se Sedric čini kao dobar protiv kandidat uslugama koje pružaju autonomne flote vozila koje su planirali auto-rivali, uključujući GM i Ford, na primjer.

Kada je Sedric prvi put ugledao svjetlo dana kao prototip, predstavljen je kao prvo Folksvagenovo električno vozilo 5. nivoa (naziv “Sedric” je izveden iz “SElf-DRIving Car”).

To je bio i cross-band koncept, koji bi trebalo da bude u vlasništvu same Grupe, a ne bilo kog pojedinačnog Folksvagenovog potrošačkog ili komercijalnog brenda.

Za sada je to i ponajmanje važno i biće veoma zanimljivo vidjeti kako Folksvagen cilja na tržište i prve potencijalne klijente.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here