PODELI

WWW – ICT Hub Venture, beogradski investicioni fond i istoimeni akcelerator pokrenuo je u srijedu novu investicionu liniju namijenjenu regionalnim staratpima, a prijave traju još dva mjeseca.

Iz fonda vrijednog milion eura, do sada je uloženo u šest startapa, a plan je da tokom dve godine ulože u ukupno 20 regionalnih timova.

– ICT Hub Venture otvara novi poziv za tehnološke startape kojima je potrebna investicija – kaže se u pozivu.

Procedura prijave je prilično jednostavna, prvi korak koji treba da uradite je da se registrujte i popunite prijavni obrazac.

Zatim će odabrani startapi biti pozvani na lični intervju što će uz analizu početnih podataka omogućiti investitorima dublji uvid u vaš projekat.

Sledeći korak u procesu je detaljna investitorska procjena (evaluacija) cijelog projekta ili kompanije.

Poslednji korak je prihvatanje startapa odnosno prelazak u investicionu fazu podrške.

U ovoj fazi startape očekuje prvobitno ulaganje do 50.000 eura u zamjenu za pet do 15 odso akcijskog kapitala sa mogućnošću daljeg ulaganja u drugom krugu investicija.

 

Timovi koji dobiju investiciju, osim početne novčane podrške, mogu da računaju i na poseban program i savjetodavnu podršku, kao i povezanost sa stejkholderima koji otvaraju prilike za dalji rast.

Pored početne investicije, ICT Hub Venture nudi i dalju (follow on) investiciju za odabrane startape iz njihovog portfolija.

Na sajtu investitori navode kakvi bi otprilike trebalo da budu startapi u koje bi uložili novac.

Prvo se navode osobine osnivača i pokretača startapa koji, između ostalog, treba da budu izuzetni ljudi, strastveni, samouvjereni, maštoviti i sposobni da razmišljaju i analiziraju procese i kreiraju rješenja – na svakom koraku puta ka tržišnom uspjehu.

Zatim se opisuje projekat koji će biti podržan – oni namijenjeni  prevazilaženju trenutnog stanja na tržištu i porastu broja klijenata.

Ljudi koji trenutna rješenja vide kao privremena i zahtjevaju stalen promjene na bolje.

Fokus će biti stavljen, kako navode, na kompanije sa tehnološki naprednim rješenjima sa perspektivom da unesu promjenu na tržište ili industriju kojom se bave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here