PODELI

BEČ – BeeAnd.me startap proglašen je svjetskim šampionom na World Summit Award konferenciji koja okuplja veliku većinu zemalja svijeta, što je izuzetan uspjeh mladih naučnika i startapera i podsticaj za druge tehnološke preduzetnike iz Crne Gore da krenu njihovim stopama.

World Summit Award predstavlja jedinstveni sistem odabira, promovisanje i nagrađivanja lokalnih digitalnih inovacija koje imaju veliki uticaj na poboljšanje života ljudi.

Kombinovanjem različitih međunarodnih događaja i aktivnosti sa globalnom mrežom startapa, socijalnih preduzetnika, mentora, porotnika, govornika, stručnjaka, vladinih činovnika, akademskih i civilnih predstavnika, WSA je, kako tvrde, postala međunarodna platforma za predstavljanje ideja i projekata o tome kako ICT tehnologije mogu imaju uticaj na društvo.

Do sada, tokom 15 godina rada, ova manifestacija je, prema riječima organizatora, postala sinonim za kvalitetne digitalne sadržaje sa društvenim uticajem u više od 180 zemalja učesnica.

Osnivač BeeAnd.me startapa Alija Dervić, kazao je za Startapovanje da World Summit Award okuplja skoro sve zemlje svijeta. Cilj WSA je, kako kaže, da podrži i promoviše digitalne inovacije. World Summit Award podržavaju Ujedninjene Nacije, jer imaju zajednički cilj promocije SDG (Sustainable Development Goals).

– Posebna nam je čast što smo imali priliku da predstavljamo Crnu Goru na ovako velikom i prestižnom događaju. Bili smo veoma zadovoljni kada smo saznali da smo jedan od 40 pobjednika – navodi Dervić.

On dodaje da nisu očekivali ovakav uspjeh s obzirom na broj učesnika i broj zemalja koje učestvuju u ovom programu, te su sada sretni što su nominovani za učešće u WSA programu.

– Moramo priznati da smo bili vrlo iznenađeni kada su nas proglasili svjetskim šampionu. Posebnu zahvalnost dugujemo Slobadanu Franeti koji je nominovao BeeAnd.me za WSA – kaže Dervić.

Jedan od ciljeva WSA je i spajanje preduzetnika i drugih aktera nacionalnih startap zajednica što znači i približavanje država učesnica.

– Organizatori WSA su takođe istakli da je BeeAnd.me projekat koji spaja Crnu Goru i Austriju, što nam predstavlja posebno zadovoljstvo – zaključio je Dervić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here