PODELI

PODGORICA – Prijave za Spark.me 2018 takmičenje startapa, otvorene su u četvrtak 26. aprila što je najveća prilika za domaće startape da dođu u fokus najvažnijih ljudi i kompanija na globalnoj startap sceni.

Činjenica na kojoj je zasnovana tvrdnja o najvećoj prilici je to što osim velikog broja investitora i stručnjaka sa kojima timovi mogu doći u susret je i to što  pobjednička ekipa dobija priliku da predstavi startap na najvećem svjetskom takmičenju startapa – na TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” u San Francisku.

– Spark.me takmičenje startapa teži da okupi timove iz cijelog regiona, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta. Dosadašnji pobjednici Spark.me startap takmičenja su Couch Coach (2017), dryTools (2016), COPRIX media (2015), FishingBooker (2014) i TruckTrack (2013). Učešće u Spark.me startap takmičenju je otvoreno za sve startapove koji su osnovani nakon 1. septembra 2016. godine (bez obzira da li su formalno registrovani kao preduzeće ili ne), i koji su do sada primili investicije u ukupnom iznosu manjem od 2,5 miliona dolara – navodi organizator kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog .ME internet domena.

Oni dodaju da sve što je potrebno da zainteresovani startapovi urade kako bi se prijavili za Spark.me startap takmičenje jeste da popune prijavnu formu na adresi http://spark.me/2018/startups/, nakon čega će proći kroz prvi krug selekcije.

Rok za prijavu je 10. maj 2018. godine. Spisak 10 najboljih startapova, koji su prošli prvi krug selekcije i koji će imati priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, biće objavljen 17. maja, na zvaničnom sajtu konferencije.

– Pobjednički startap će dobiti priliku da ostvari svoj san i da, od 05. do 07. septembra 2018. godine u San Francisku, predstavi svoju ideju investitorima iz cijelog svijeta. Dobiće dvije povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smještaj za tri dana za dvije osobe, dvije karte za konferenciju TechCrunch Disrupt San Francisco 2018 i zakupljen štand u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika” – navodi se u pozivu.

Konferenciju TechCrunch Disrupt posjeti više od 10.000 učesnika i 400 medija, dok je „Aleja preduzetnika“ izložbeni prostor koji okupi preko 1.200 startapova, koji posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here