PODELI

WWW – Kvit Džinijus, aplikacija podržana od strane YC-a koja pomaže korisnicima da prestanu sa pušenjem, juče je prikupila još dodatnih 1,1 miliona dolara, čime su se njihove sid investicije povećale na 2 miliona dolara. 

Kvit Džinijus su napravili lekari, Jusuf Šervani,suosnivač i izvršni direktor, Maruf Ahmed, suosnivač i COO i Sarim Sidikvi, suosnivač i direktor prodaje, koji su se upoznali u medicinskoj školi. Iako su uvidjeli zstrašujuće efekte pušenja na zdravlje pacijenata, nisu primjetili da ostali lekari daju pacijentima jasna uputstva kako da prestanu sa pušenjem. Da bi premostili taj jaz, tim je počeo da gradi aplikaciju koja koristi bihevioralnu terapiju kako bi promenili ponašanje korisnika i “reprogramirali” stanje uma kod zavisnika od pušenja.

“Aplikacija analizira i rastavlja vašu ovisnost na tri oblasti: vaše misli, osećanja i vaše ponašanje,” izjavio je Ahmed za TechCrunch u februaru. “Ono što mislite i osjećate može uticati na vaše ponašanje. Aplikacija se fokusira na zamenu negativnih misli i osećanja koja su okidač za pušenje, zdravijim i pozitivnijim mislima koji će vam pomoći da prekinete sa tom navikom. ”

Koristeći bihevioralnu terapiju, aplikacija sprovodi pušače kroz faze odvkavanja, koristeći širok spektar različitih vrsta sadržaja, od audio sesija, animiranih video zapisa do interaktivnih vežbi kako bi pomogli ljudima da promene način razmišljanja o zavisnosti.

Od kad je pokrenuta kampanja, ova kompanija je predstavila nove “pakete” prilagođene drugim vrstama ovisnosti, kao što je ovisnost alkoholu.  Tu su i paketi za borbu protiv stresa, rad na motivaciji i poboljšanju celokupnog zdravlja, koji korisnicima pružaju dodatni sadržaj vezan za probleme sa kojim se trenutno suočavaju. Rad na paketu za odvikavanje od alkohola je ovim lekarima došao kao prirodni tok stvari, jer je sam alkohol okidač za mnoge pušače i jedan od najvećih problema koji su se pojavili na putu odustajanja od zavisnosti.

Kompanija je najavila da su u pripremi i paketi za žene u drugom stanju, koje žele da ostave cigarete, upravljanje telesnom težinom, i samopouzdanje.

Aplikacija trenutno ima oko 300.000 registrovanih korisnika, sa više od 20.000 ljudi koji su prestali da koriste cigarete, što Kvit Džinijus definiše kao period od 28 dana bez cigareta.  Interni cilj kompanije je da do kraja godine dostgnu broj od 100.000 korisnika koji su ostavili pušenje.

Budući da su tvorci aplikacije lekari, nije iznenađujuće da ovaj tim učestvuje i doprinosi naučnim radovima vezanim za proces odvikavanja od zavisnosti.  Članak, objavljen u jednom medicinskom časopisu navodi da je ova aplikacija nadmašila prethodno predstavljeni program za odvikavanje od pušenja NHS. Još uvijek nezvanični podaci govore da aplikacija ima 36 posto korisnika koji su ostavili cigarete, a da se upotreba istih smanjila za čak 59,6 posto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here